Voor de Universiteit van Nederland hebben we gewerkt aan een social strategie om een jonge doelgroep te bereiken


Case: Universiteit van Nederland

Merkstrategie, Contentstrategie 

De (prachtige!) missie van de Universiteit van Nederland is  “wetenschap toegankelijk maken voor iedereen.” Zij hebben al flink naam gemaakt in Nederland met hun korte, online colleges die gratis te bekijken zijn. 

Voor de Universiteit van Nederland hebben we gewerkt aan een social strategie om een jonge doelgroep te bereiken

Traject

In een strategische sessie met het team van UVNL hebben wij inzicht gekregen in wat zij allemaal doen om hun missie uit te dragen.


We hebben doorgevraagd totdat we precies wisten wat de doelstellingen waren vanuit de verschillende teamleden en hebben onderzoek gedaan naar de huidige status van het merk. 


Met deze input hebben we uiteindelijk een merkdocument en nieuwe merkstrategie op kunnen stellen. Dit is de basis geweest voor alle daaropvolgende stappen die we met hun gezet hebben. 


Vanuit het merkdocument is er een content- en marketingstrategie opgezet, met verschillende specifieke doelgroepen en een planning. Tijdens de eerste fase van de nieuwe strategie is ervoor gekozen om te focussen op een moeilijk bereikbare groep wat betreft wetenschap: mbo-jongeren. 


De resultaten liegen er niet om: een stijging van 11% aan volgers in de nieuwe doelgroep

Resultaten

Met dit plan en de eerste resultaten hebben we samen met de Universiteit een subsidie binnen gehaald vanuit de overheid om ervoor te zorgen dat wetenschappelijke kennis ook écht voor iedereen toegankelijk wordt.


De resultaten van deze nieuwe strategie liegen er niet om. In enkele maanden hebben we een stijging van 11% in volgers die tot deze doelgroep behoren. Hiernaast zijn het totale aantal volgers verdubbeld.


We verzorgen naast de strategie nog steeds op maandelijkse basis de content en het community management. 


www.universiteitvannederland.nl


We hielpen Maurice van Wordragen van de Universiteit van Nederland met een nieuwe contentstrategie.
Mister Magpie heeft ons geholpen om via Instagram een jonge doelgroep te bereiken. Door middel van een strategische sessie hebben ze input verzameld om tot de beste Instagram content strategie te komen. Na het opzetten van de strategie hebben ze ook geholpen bij de uitvoering. Een fijne samenwerking met een mooi resultaat!
Maurice van Wordragen, directeur Universiteit van Nederland over de samenwerking

Deliverables Universiteit van Nederland:

Merkdocument

Contentstrategie

Content planning 

Content creatie

Community management 

Voor de Universiteit van Nederland hebben we gewerkt aan een social strategie om een jonge doelgroep te bereiken

Wil jij ook met ons werken?

Woohoo! Plan een gratis call in om kennis te maken of stuur een mailtje.
arrow_drop_up arrow_drop_down